KinderPsy is een particuliere praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. Ons doel is om kinderen en ouders te helpen bij lichte tot matige problematiek. Wij zijn gelieerd aan KinderPsy Educatie, een trainingsbureau voor onderwijsprofessionals. 

Ons team

Image
Dr. Diana Smidts, oprichter

Diana Smidts is GZ-psycholoog, Registerpsycholoog NIP/Kinder & Jeugd en Orthopedagoog-Generalist. Zij is lange tijd werkzaam geweest als universitair docent en onderzoeker aan verschillende universiteiten in binnen- en buitenland. Haar expertise ligt op het gebied van zelfsturing, executieve functies en ADHD. Samen met co-founder Mariëtte Huizinga ontwikkelde zij de Nederlandstalige versie van de BRIEF, een vragenlijst om executieve functies in kaart te brengen bij kinderen en jongeren. Diana Smidts is auteur van verschillende boeken en artikelen. Samen met Mariëtte Huizinga schreef zij Gedrag in Uitvoering, over executieve functies bij kinderen en jongeren. Binnenkort verschijnt haar nieuwste boek Zelfsturing in de klas (voorjaar 2018, Uitgeverij Nieuwezijds). 

Image
Drs. Manja van der Kooij, GZ-psycholoog

Manja van der Kooij is GZ-psycholoog. Zij werkt ruim 16 jaar in een klinische setting met kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten. Haar specialisme ligt op het samengaan van leerstoornissen (zoals dyslexie) en andere stoornissen (zoals ADHD of autisme). Manja van der Kooij verzorgt voor KinderPsy Educatie intervisiebegeleiding en biedt individuele ondersteuning en advies op maat aan onderwijsprofessionals. Naast haar werkzaamheden bij KinderPsy is Manja als kinderpsycholoog werkzaam bij de Orthopedagogen Psychologen Praktijk Utrecht.

Image
Linda Oberdorfer-Remkes, officemanager

Linda Oberdorfer-Remkes is onze officemanager. Naast haar werkzaamheden voor KinderPsy is zij doktersassistente.  

Image

Nieuw! Mindfulnesstraining!

In samenwerking met Raisin'Kids bieden wij nu ook mindfulnesstraining aan. Deze training wordt verzorgd door Drs. Mara Luijerink. 

Image
Drs. Mara Luijerink, psycholoog/kindercoach/mindfulnesstrainer. 

Drs. Mara Luijerink is eigenaar van Raisin’Kids. Bij KinderPsy biedt zij de mindfulnesstraining aan als zesweeks programma, aan kleine groepen kinderen van 8 tot en met 11 jaar. De oefeningen zijn speels en op de leeftijd van de kinderen afgestemd. In de training leren zij hun aandacht te sturen en stil te staan bij hun gedachten en gevoelens. Zij krijgen onder meer handvatten om zich te ontspannen, beter te concentreren en met compassie te kijken naar zichzelf en anderen. Door bewust de ‘pauzeknop’ te gebruiken, zullen kinderen zich minder snel laten meeslepen door hun (pieker)gedachten en hun emoties, waardoor zij meer kunnen genieten van het hier-en-nu! Kijk voor meer informatie op www.raisinkids.nl.