NIEUW!

Take-5! challenge voor kinderen

Wat is de Take-5! challenge?

De Take-5! challenge is voor kinderen en jongeren die geneigd zijn om beren op de weg te zien. Ze worden uitgedaagd (de 'challenge') om te kijken naar wat er wél goed gaat, hoe klein die dingen misschien ook zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je je richt op positieve dingen, dat je verder komt dan wanneer je blijft focussen op problemen.  In 5 oplossingsgerichte gesprekken leert je kind om zich te richten op mogelijkheden in plaats van te blijven denken in problemen.

Voor wie?

Alle kinderen en jongeren die willen leren om in mogelijkheden en oplossingen te denken in plaats van problemen. Wel of geen diagnose is daarbij niet van belang. Feitelijk heeft ieder kind er baat bij.

Praktische info

  • De Take-5 challenge wordt in een 1-op-1 situatie gegeven door Drs. Manja van der Kooij, GZ-psycholoog.
  • De Take-5! challenge kost 585 euro (BTW-vrij) en valt onder psychologische zorg.
  • Er kan het hele jaar door, op ieder moment gestart worden.

Denken en doen in mogelijkheden.

Take-5! staat voor:

  • Het oplossingsgerichte model, dat ervan uitgaat dat het meeste effect wordt bereikt in de eerste vijf therapiegesprekken.
  • Een helpende hand.
  • De beroemde Jazz band Take Five van Dave Brubeck, waarbij jazz staat voor creativiteit. Immers, anders denken (je richten op kleine positieve dingen) vraagt om creativiteit.
Image

Lees ook onze blog over positief opvoeden (geschreven door Rian Meddens, mede-auteur van het populaire boek Oplossingsgericht opvoeden).