Ons aanbod

Onderzoek

Wij doen psychologisch onderzoek om te bepalen wat er aan de hand is.  Een onderzoek bestaat meestal uit 1 of 2 dagdelen, afhankelijk van de hulpvraag. Soms wordt er een diagnose gesteld (bijvoorbeeld ADHD of autisme), maar dat hoeft niet. Het doel van een onderzoek is om te bepalen wat een kind of gezin nodig heeft om beter te functioneren.

Voorbeelden van onderzoek:

Intelligentieonderzoek

Schooladvies Voortgezet Onderwijs

Dyslexieonderzoek

Neuropsychologisch onderzoek

Sociaal-emotioneel onderzoek

Schoolobservatie

Meer info

Begeleiding

Wij bieden ondersteuning aan het kind, het gezin of aan de ouder(s)/verzorger(s). Onze focus ligt op kortdurende begeleiding. Vaak kunnen een paar sessies al een groot verschil maken. Wij bieden hulp bij uiteenlopende problemen. Zo leren we pubers met ADHD om zelfstandig te leren plannen of helpen we een kind met faalangst om weer vertrouwen te krijgen in zichzelf. Voorbeelden van ondersteuning:

Individuele therapie

Ouderbegeleiding

Ondersteuning op school

'Booster sessies'

Online hulpverlening

Meer info

Kindertrainingen

Naast begeleiding op maat, bieden wij ook specifieke kindertrainingen die verspreid over het jaar aangeboden worden. Zo is er een training voor alle kinderen in groep 8 die naar de brugklas gaan. Of een groepstraining voor kinderen die meer willen weten over ADHD. Hieronder volgt een overzicht van onze kindertrainingen:

Leer meer over ADHD

Werken aan je zelfbeeld

Brugklastraining

Mindfulnesstraining

Meer info

NIEUW!

Take-5! challenge voor kinderen

Een pakket van 5 oplossingsgerichte gesprekken om je kind te leren denken in mogelijkheden in plaats van problemen. Klik hier voor meer informatie.

Blog