Image

Dr. Diana Smidts

Diana Smidts studeerde neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van haar studie in 2000 is zij naar Australië verhuisd om aan The University of Melbourne promotieonderzoek te doen naar de ontwikkeling van executieve functies, onder supervisie van Professor Vicki Anderson.

Tijdens haar onderzoek in Melbourne kwam Diana in contact met de auteurs van de Amerikaanse BRIEF Vragenlijst Executieve functies. Dat contact leidde uiteindelijk tot ontwikkeling van de Nederlandse versie van deze vragenlijst. Vanuit Melbourne schreef Diana samen met Mariëtte Huizinga het populaire boek Gedrag in Uitvoering, over executieve functies bij kinderen en pubers.

In 2011 keerde Diana terug naar Nederland, waar zij gedurende twee jaar als Universitair Docent werkzaam was aan de Universiteit Leiden. In 2013 besloot zij de wetenschap achter zich te laten om een klinische opleiding te doen. Sinds begin 2015 is Diana werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog en orthopedagoog-generalist. Een aantal maanden geleden kwam haar nieuwste boek uit: Zelfsturing in de klas. Op dit moment schrijft zij aan een derde boek.

In de media

Diana Smidts geeft regelmatig lezingen en workshops over executieve functies. Verder heeft zij o.a. bijdragen geleverd aan:

In oktober 2017 was Diana Smidts te gast bij Tijd voor MAX van Omroep MAX. Bekijk hier de aflevering terug.

Image

In december 2017 heeft Diana Smidts meegewerkt aan een nieuwsitem over huiswerk op de basisschool van RTL nieuws.