Werken aan je zelfbeeld

Voor kinderen met een negatief zelfbeeld

Iedereen denkt wel eens negatief over zichzelf, dat is normaal. Maar als je de hele dag door denkt dat je niet goed genoeg bent en daardoor slecht in je vel zit, is het tijd om er wat aan te doen. De zelfbeeldtraining ‘werken aan je zelfbeeld’ helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen. In deze training leer je positiever over jezelf te denken door meer aandacht aan positieve eigenschappen van jezelf te besteden.

Samen met een trainer doorloop je individueel of in een groep het werkboek ‘Werken aan je zelfbeeld’. De training is bedoeld voor kinderen, jongeren en adolescenten tussen de 8 en 24 jaar die een negatief zelfbeeld hebben.

Individuele training

De individuele training is geschikt voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. De training bestaat uit zeven sessies, waarin veel aandacht aan jouw positieve eigenschappen wordt besteed. Daarnaast staan er opdrachten en oefeningen in het werkboek die erop gericht zijn om met een positievere blik naar de wereld en jezelf te kijken. Hierdoor worden de opdrachten die over jezelf gaan makkelijker om in te vullen en te bedenken. Meestal voel je je ook vrolijker en opgewekt tijdens en na de sessies.

Om te zorgen dat je dat positieve gevoel over jezelf langer vasthoudt, zijn er ook opdrachten die je thuis maakt. Deze worden in de sessies besproken. Belangrijke mensen in je omgeving worden ook betrokken bij de thuiswerk-opdrachten.

Het werkboek bevat alle informatie, oefeningen en opdrachten die je nodig hebt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Samen met een trainer kun je de oefeningen uitvoeren en zul je merken dat je je steeds beter gaat voelen.

Groepstraining 

De groepstraining is geschikt voor jongeren en adolescenten tussen de 12 en 24 jaar. De groepstraining bestaat uit acht sessies, waarin een techniek wordt getraind die ervoor zorgt dat je positiever over jezelf gaat denken. De anderen in de groep hebben vaak dezelfde problemen en jullie kunnen elkaar helpen om positiever te denken. Alles wat in de groep besproken wordt is vertrouwelijk.

Er wordt in de groep actief geoefend om positiever te denken, maar ook buiten de groep moet je oefenen om te zorgen dat het goed helpt.

Het werkboek bevat materiaal dat je tijdens de groepstraining nodig hebt. Je vindt hierin informatie over het zelfbeeld, formulieren om in te vullen en omschrijvingen van de oefeningen.

Groepsgrootte 

De groepstraining is voor 6-8 deelnemers.

Data 2019

De individuele training kan op elk gewenst moment worden gestart. De groepstraining start bij voldoende aanmeldingen in het najaar.

Kosten

De kosten bedragen 399 euro voor een groepstraining. Neem contact met ons op voor informatie over de kosten van een individuele training.

  Image

     Kinderen tussen 8 en 24 jaar

     7-8 bijeenkomsten

     1,5 uur

     6-8 deelnemers 

     399 euro per kind 

  Aanmelden